Doorgaan naar hoofdcontent

De (goede) oude tijd

Voor het vak Engels moest ik een interview doen met mijn oma. Het moest gaan over haar schooljaren en haar eetgewoontes vroeger en nu. Eerder op mijn blog zagen jullie de Nederlandse versie al. Deze heb ik ook nog eens in het Nederlands getypt. Dus bij deze het interview.

Hallo oma! Fijn om je te horen. Eerst, bedankt voor je tijd en je hulp. Eerst ga ik je wat vragen stellen over je schooltijd. Daarna nog wat vragen, maar dan over je eetgewoonten.
Dus het eerste onderwerp is school.
  • Als je de scholen tegenwoordig bekijkt, zijn er dan veel verschillen met het verleden?
Natuurlijk! Allereerst hadden we geen gemengde klassen, we moesten uniformen dragen, het was veel strenger, de schooldagen waren langer, er waren geen computers. We hebben alles gedaan met een schoolbord en krijt. We hadden maar 1 dag vrij; Dat is het grootste verschil.
  • Hadden je ouders veel invloed op je studiekeuze?
Ja. Een groot deel van mijn familie had een baan op school. Dus het was erg gestimuleerd. Ook, toen ik afstudeerde, gingen slechts 2 klasgenoten naar de universiteit. Ik was erg geïnteresseerd in scheikunde. Maar toen ik erover sprak, was mijn vader niet geïnteresseerd en negeerde hij mij. Ik heb geen spijt van mijn keuze en ik was erg blij met mijn carrière als docent Frans.
  • Als we het hebben over secundaire school en universiteit, had je dan veel verschillende leraren?
In de basisschool is het hetzelfde als nu, één leraar voor alles een heel jaar. Op de middelbare school hadden we voor elk vak een andere leraar. Het is ook vrijwel hetzelfde als nu.
  • Hebben ze mensen veel gestraft toen ze iets verkeerd deden?
Euhm, school was erg streng, dus we deden niet veel verkeerd. Maar toen je iets probeerde, werd je echt snel gevangen.
Oké, nu het tweede onderwerp: eetgewoonten
  • Eet je tegenwoordig anders?
Ja, ik eet meer groenten. Vroeger aten we soep, aardappelen en vlees. Maar nu volg je gewoon de trend. Er zijn ook veel meer mogelijkheden omdat je nu supermarkten hebt.
  • Dus het is gezonder?
Ja, omdat we minder vlees en meer groenten eten. We houden er rekening mee en we laten het ons beïnvloeden.
  • Maakte je veel buitenlandse gerechten vroeger?
Nee. Ik denk dat ik als kind net 2 keer spaghetti heb gegeten. Ook reisden mensen niet. De televisie was net uitgevonden, dus er waren geen kookshows op tv. We werden er niet mee geconfronteerd.
  • Wat is je favoriet gerecht?
Als kind, en ook nu, hou ik echt van hamrolletjes met kaassaus en witloof. Ik hou erg van het gewone eten! Ik probeer de nieuwe dingen, maar de oude zijn de beste!
  • Ging je vroeger veel op restaurant?
Nee nee! Voordat ik ging trouwen, ging ik nooit naar een restaurant. In mijn dorp waren slechts een of twee restaurants. En pas toen een begrafenis plaatsvond, gingen mensen naar een restaurant. Het was heel zeldzaam dat je naar een ging. Zelfs de rijke mensen gingen niet naar restaurants. Als je een feestje of een speciaal evenement had, huurde je een kok in.
Oké, super super hard bedankt oma! Tot snel en nog eens bedankt voor de medewerking!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe kan je slimmer overkomen?

Dat is de vraag die veel mensen stellen. Niet iedereen is van de slimste, maar wil wel slimmer overkomen. Sommigen zijn dan weer slim maar kunnen dat niet echt laten opmerken. Ben jij één van die mensen? Dan heb ik een paar tips om je slimmer te laten lijken! Mensen zien er vaak minder intelligent uit door hun kleding of juist te slim. Dus let op dat je mijn tips niet te extreem gaat nemen. Het eerste soort type dat ik zal bespreken zijn de zakenmannen. Mannen met kort, fris gewassen haar, een kostuum, soms een bril en een aktetas. Voor vrouwen is dit identiek hetzelfde maar dan niet met kort haar. Het type is voor wat jonger mensen (jeugd en studenten). Een hemd komt sowieso al slimmer over. Plat haar met een middenstreep boven op het hoofd is ook een vereiste. Net zoals een bril en een potlood achter je oor. Als je deze middelen al hebt toegepast lijk je al slimmer. Maar als je dan een gesprek aan gaat met een intelligente man of vrouw kan je alsnog door de mand vallen. Daarom mo

Braille

Hallo! Vandaag zal ik jullie wat meer vertellen over braille schrift. Voor mensen die er nog nooit hebben van gehoord. Braille is een soort geschrift voor blinden. Hoe dit is ontstaan en werkt zal ik je dadelijk uitleggen. De naam Braille komt van de Franse uitvinder, Louis Braille. Toen hij 4 jaar was verloor hij door een ongeluk het zicht met van zijn ene oog. Later begon het zicht van zijn ander oog ook te verdwijnen; Dat wou zeggen dat hij naar een school voor blinden moest. In die school leerden ze lezen door te voelen aan letters die op hun blad kleefden, gemaakt van hout of stof. Deze boeken wogen uiteraard super veel. Daarom wou Louis een nieuwe manier bedenken. Toen hij vijftien was hoorde hij van een legerofficier dat hij zijn soldaten boodschappen gaf in het donker doormiddel van gaatjes te prikken in een blad. Zo verschenen er bobbeltjes op de achterkant. Die bobbels betekenden boodschappen. Eén bobbel was vooruit, twee achteruit. Luis Braille wist meteen dat dit de opl